De kracht van moederliefde is ongekend. Ze staat altijd voor je klaar. Maar wat als je moeder jouw vragen niet kan beantwoorden?

Gelukkig zijn er de MAMAS: sterke, indrukwekkende Zuid-Afrikaanse vrouwen die opstaan voor kinderen in ernstige armoede. Zij bieden dagelijkse zorg, veiligheid en liefde, inmiddels al aan ruim 50.000 kinderen.

Steun de MAMAS. Met slechts €5 per maand helpt u al één kind.

Lees meer

Mama, wanneer stopt de pijn?

Een klap. Oorverdovend geschreeuw dat door merg en been ging. Dat omschrijft het ongeluk dat de huid van de 5-jarige Kaya zo getekend heeft. Haar moeder had net water gekookt om koffie te zetten. In de zelfgebouwde township-hut zijn woon/slaapkamer en keuken slechts door een laken van elkaar gescheiden. De nieuwsgierige Kaya zag het gekleurde pannetje en trok het naar zich toe. Het kokendhete water stroomde over haar heen. Kaya lag wekenlang met brandende pijn in een aftands ziekenhuis. Kaya's moeder had al moeite met de dagelijkse zorg, vaak was er niet eens eten in huis. Haar moeder brak; ze realiseerde zich dat ze hulp nodig had en trok bij de MAMAS aan de bel.

Hoewel Kaya altijd littekens zal blijven houden, wacht haar door de inzet van de MAMAS inmiddels een betere toekomst. Dagelijks wordt ze door hen opgevangen. “Ze is van een verlegen meisje veranderd in een open spraakwaterval,” lacht MAMA Beatie. “Ze stopt gewoon niet met het stellen van vragen.” Gelukkig staat MAMA Beatie klaar om antwoorden te geven en te blijven geven. Totdat Kaya volwassen is.

Kaya en MAMA BeatieKaya en MAMA Beatie.
Lees meer over de MAMAS op onze reguliere website.

Sluiten

Kinderfonds MAMAS gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.

© Kinderfonds MAMAS 2019
Met veel dank aan onze loyale partnerLogo Postcodeloterij

IBAN: NL60INGB00000466 64 t.n.v. Kinderfonds MAMAS

Donaties zijn vrijgesteld van belasting.
RSIN-nummer: 8083.34.190