Mama, is er iets te eten?  

“Wat eten we vanavond?” Dat is een vraag die de 10-jarige Jabu nog nooit heeft gesteld. Het was geen kwestie van wat, maar of er überhaupt wel iets te eten in huis was. Jabu’s ouders zijn beiden alcoholist en hebben regelmatig heftige ruzies. De familie zwierf rond en de ouders verwaarloosden hun kinderen. Vaak was er nog geen broodkruimel in huis te vinden, Jabu ging regelmatig met een knorrende maag naar bed.

De verlegen Jabu wordt nu liefdevol opgevangen door de MAMAS. Hier krijgt hij de zorg en aandacht die hij lange tijd heeft moeten missen. Ook geven de MAMAS Jabu dagelijks een gezonde en gevarieerde maaltijd, want op eenzijdige voeding als maismeelpap kun je niet goed groeien. Sinds de MAMAS hem onder hun vleugels hebben genomen, is Jabu echt opgebloeid. Hij heeft een plek gevonden waar hij stabiliteit en veiligheid krijgt, maar nog belangrijker: liefde. Een omgeving waar hij met vriendjes kan spelen en zichzelf mag zijn.

De MAMAS vormen een vangnet voor Jabu én helpen zijn ouders met het creëren van een veilige thuisomgeving.
Dit zijn sterke, indrukwekkende Zuid-Afrikaanse vrouwen die opstaan voor kinderen in ernstige armoede. Zij bieden dagelijkse zorg, veiligheid en liefde, inmiddels al aan ruim 50.000 kinderen.

Elk kind verdient een warm en veilig thuis, net als Jabu. Steun de MAMAS. Met slechts € 5 per maand helpt u al één kind.

Lees meer

#mamavragen

In Nederland is de meest gestelde vraag aan moeders: "Mama, wat eten we?" Met onze nieuwe campagne #mamavragen vragen we aandacht voor de 3 miljoen meest kwetsbare kinderen in Zuid-Afrika die geen antwoord krijgen op hun vragen. Kinderen die vaak helemaal geen eten hebben. Maar ook geen bed om in te slapen, geen medische zorg als ze ziek zijn, geen toegang tot scholing.

De kracht van moederliefde is ongekend. Ze staat altijd voor je klaar.
Maar wat als je moeder jouw vragen niet kan beantwoorden?

MAMAS groepsfoto

Lees meer over de MAMAS op onze reguliere website.

Sluiten

Kinderfonds MAMAS gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.

© Kinderfonds MAMAS 2019
Met veel dank aan onze loyale partnerLogo Postcodeloterij

IBAN: NL60INGB00000466 64 t.n.v. Kinderfonds MAMAS

Donaties zijn vrijgesteld van belasting.
RSIN-nummer: 8083.34.190