Mama, hoe word ik dokter?

De 12-jarige Luan heeft slechts één droom: hij wil dokter worden. “Ik wil zieke mensen uit de buurt helpen.” Want in de sloppenwijken waar hij opgroeit ziet hij dagelijks extreme armoede en mensen die geïnfecteerd zijn met aids of tuberculose. De vriendelijke doch verlegen Luan woont samen met zijn moeder en broertje in een uit verroeste golfplaten opgetrokken hut. Alcohol-, drugsmisbruik en huiselijk geweld zijn in deze omgeving aan de orde van de dag. Zijn moeder heeft niet genoeg inkomen en mogelijkheden om voor haar kinderen te zorgen. Ook is ze bang dat criminele bendes Luan willen inlijven, hij is tenslotte een briljant rekenaar.  

Gelukkig heeft de toegewijde jongen een ‘thuis’ gevonden bij de MAMAS. Hier leert hij geloven in zijn droom. Op Zuid-Afrikaanse scholen is het dragen van een uniform verplicht. Als het voor je moeder al lastig is om genoeg eten op tafel te zetten, dan is het kopen van een schooluniform helemaal onmogelijk. Gelukkig konden de MAMAS Luan een uniform en schoenen geven, helpen ze hem nu met zijn huiswerk én zorgen ze dat hij zonder honger in de klas zit. De weg naar een andere toekomst is gelegd. Kijk hem stralen!

Gelukkig zijn er de MAMAS: sterke, indrukwekkende Zuid-Afrikaanse vrouwen die opstaan voor kinderen in ernstige armoede. Zij bieden dagelijkse zorg, veiligheid en liefde, inmiddels al aan ruim 50.000 kinderen.

Geef kinderen als Luan een kans en steun de MAMAS. Met slechts € 5 per maand helpt u al één kind.

Lees meer

#mamavragen

In Nederland is de meest gestelde vraag aan moeders: "Mama, wat eten we?" Met onze nieuwe campagne #mamavragen vragen we aandacht voor de 3 miljoen meest kwetsbare kinderen in Zuid-Afrika die geen antwoord krijgen op hun vragen. Kinderen die vaak helemaal geen eten hebben. Maar ook geen bed om in te slapen, geen medische zorg als ze ziek zijn, geen toegang tot scholing. Geen moeder die hun vragen kan beantwoorden.

De kracht van moederliefde is ongekend. Ze staat altijd voor je klaar.
Maar wat als je moeder jouw vragen niet kan beantwoorden?

MAMAS schoolhek

Lees meer over de MAMAS op onze reguliere website.

Sluiten

Kinderfonds MAMAS gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.

© Kinderfonds MAMAS 2019
Met veel dank aan onze loyale partnerLogo Postcodeloterij
Donaties zijn vrijgesteld van belasting.
RSIN-nummer: 8083.34.190