Kinderen zoals Nandi

worden 's ochtends wakker met honger. Hebben geen energie om op te letten in de klas, huiswerk te maken of te spelen. Nandi woont met haar moeder, zusje, oom en drie neefjes en nichtjes in een golfplaten hutje op het platteland van Limpopo. Er is vrijwel niets in deze omgeving, alleen ongelofelijke armoede.

De MAMAS leggen moestuinen aan bij de meest kwetsbare gezinnen thuis, zoals MAMA Josephine bij het huisje van Nandi en haar gezin. Zo kunnen zij elke dag eten van hun zelf verbouwde groenten. Help de MAMAS.

Doneer eenmalig €7, geef een gezin een moestuin en ontvang het MAMAS kookboek.

Lees meer

Kinderen zoals Nandi krijgen een valse start in het leven. Gelukkig zijn er de MAMAS; zij zijn er voor de meest kwetsbare gezinnen. Nandi en haar familie leven in extreme armoede. In een gebied waar elektriciteit en gas ontbreken, waar eten moet worden klaargemaakt op een open vuurtje voor het huis. Zelfs een toilet is er niet.

De MAMAS helpen Nandi en haar gezin. Door een moestuin aan te leggen achter hun golfplaten huisje. Door kleine plantjes en zaadjes naar de meest kwetsbare gezinnen te brengen, zodat ze thuis hun eigen groenten kunnen verbouwen. Spinazie, kool, tomaten en courgettes, groenten die veel kinderen hier vaak nog nooit hebben gezien.

MAMA Josephine

MAMA Josephine geeft Nandi en haar gezin advies over de moestuinen. Als gezondheidswerker bij Ndlovu’s voedingscentrum helpt MAMA Josephine kinderen die ondervoed zijn en ondersteunt ze de familie om deze kinderen weer op een gezond gewicht te krijgen. Tijdens de coronapandemie zet MAMAS Josephine haar werk door en bezoekt zij, met gevaar voor eigen leven, de kinderen thuis. Daar controleert zij het gewicht en de gezondheid van de kinderen en geeft advies over hoe zij een moestuin kunnen starten en onderhouden.

Wilt u meer weten over de MAMAS? Ga naar onze reguliere website.

Sluiten

Kinderfonds MAMAS gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.

© Kinderfonds MAMAS 2019
Met veel dank aan onze loyale partnerLogo Postcodeloterij

IBAN: NL60INGB00000466 64 t.n.v. Kinderfonds MAMAS

Donaties zijn vrijgesteld van belasting.
RSIN-nummer: 8083.34.190